YARDIM BAŞVURUYARDIM LİSTESİ BANKA HESAPLARI

Depremzede Kardeşimize Düğün İçin Destek

  • 16.11.2023

Depremzede Kardeşimize Düğün İçin Destek

Derneğimize sitemizin muhtaç başvuru bölümünden ulaşan depremzede kardeşimize düğün yolunda destek.

İyilik ailesi derneğimize başvurusunda "Evimizde iki nişanlı var bir ben bir de kardeşim. Evde okuyan kız kardeşim var iki düğün pes peşe geldi ben depremden önce yapacaktım ama deprem oldu doğru düzgün işim yok. Boya işi yapıyorum yazın iş oluyor kışın olmuyor. Babam da inşaatta çalışıyor yine yazın çalışıp kışın iş olmuyor. O yüzden düğün yapacak durumda değiliz dedemin evi var iyi kötü onu yaptırmaya çalışıyorum. Hem evimiz için hem de yapılacak düşün için yardıma ihtiyacımız var, sizlerden yardım talep ediyoruz." şeklinde halini arzeden kardeşimize yardım etmek için gerekli çalışmaları baaşlattık. Düğün yapmak için ihtiyacı olan şeyleri "yatak odası takımı, misafir odası takımı, ayrıca gelinlik, kına salonu, düğün salonu, ve bindallı için de nakdi destek" olarak belirten bu kardeşimize yardım etmek isteyen değerli takipçilerimiz de bizlerle bu hususta iletişime geçebilirler.

Nitekim Nur Suresi 32. ayetin tefsirinde "Evlenmenin engellerinden biri de yoksulluk olabilmektedir. İnsanlar yoksul olan kimseye kız vermek istemezler, yoksullar evlenme giderlerini karşılayamazlar. Bu yüzden bunalımlar, ahlâkî sapmalar, sosyal problemler ortaya çıkabilir. İslâm toplumunda bir insanın ortalama refahtan yararlanması esastır; bunu kendi emeği ile gerçekleştiremiyorsa topluluk yardımda bulunacaktır. Bu sebeple âyette Allah Teâlâ kullarına şu gerçekleri hatırlatıp yoksullara yardım etmeye teşvik etmektedir: Yoksulluk gelip geçici olabilir, bugün yoksul olanlar Allah’ın lutfu ve kendilerinin de gayretiyle yarın ihtiyaçlarını karşılar duruma gelebilirler. Ayrıca servet sahipleri, evlilik çağı geldiği halde yoksulluk yüzünden evlenemeyen kimselere yardım ödevlerini yerine getirirlerse yoksulluk bir engel olmaktan çıkar." sözleri geçmektedir. 

Buradan da anlaşılacağı üzere bizlere düşen zor durumda olan, Allah'ın emrini peygamberinin sünnetini uygulamaya çalışan böyle değerli kardeşlerimize yardım elini uzatmak ve bu hayır yolunda onlara yoldaş olmaktır. Rabbim bizleri hayırlara vesile olan kullarından eylesin, ayetinde geçtiği gibi hayırda yarışanlardan eylesin.