YARDIM BAŞVURUYARDIM LİSTESİ BANKA HESAPLARI
Kurban

Kurban

Hedefimiz başta ülkemizdeki deprem felaketi olmak üzere yeryüzündeki doğal afetlerden etkilenen ve ihtiyaç sahibi olan müslüman diyarlara kurban bereketinin feyzinden nasiplendirm

"Kurban" kelimesi Arapça kökenli olup hem maddi hem de manevi anlamda "yakınlaşmak", "birleşmek" ve "dayanışma" anlamlarına gelir. Dolayısıyla  Kurban ibadeti, kişinin manen Allah’a yakınlaşmasına vesile olurken, mali yönüyle de sosyal dayanışmayı güçlendirir. Kurban ibadeti, Hz. İbrahim ve Hz. İsmail’in Allah’a gösterdikleri tam sadakat ve teslimiyeti temsil etmesi yönüyle kişiyi bu yolda ileri bir mertebeye taşırken, aynı zamanda ona paylaşmayı, ötekine yardım elini uzatmayı, bütün insanları sevgiyle kucaklamayı da öğretir. Kurban ibadeti tıpki zekat ibadetinde olduğu gibi kişinin malını temizler ve bizlere malımız eksiliyormuş gibi gelirken aslında Allah katında malımızın değerine değer katar. Toplumsal dayanışma örneği olan Kurban Bayramı'nda fakirler,yoksullar ve miskinlerin karınları doyar.Sıla-i Rahim bağlarımızı da bir o kadar sağlamlaştırır. 

Yüce Rabbimiz Kuranı Kerimde şöyle buyurmuştur:
Biz, kurbanlık sığırları ve develeri de sizin için Allah'ın dininin işaretlerinden kıldık. Onlarda sizin için pek çok hayır vardır. Onlar boğazlanmak üzere ayakta dururken üzerlerine Allah'ın adını anarak kurban edin. (El-Hac 34. Ayeti kerime) 

Peygamber Efendimiz Hatemen Nebiyyin (s.a.v.) ise şöyle buyurmuştur:
 "Âdemoğlu için Allah katında kurban bayramı gününde kurban kesmekten daha sevimli bir amel yoktur. Bu hayvan, kıyamet günü boynuzları, kılları ve tırnakları ile gelecektir. Şüphe yok ki kurbanın kanı yere düşmeden önce, Allah'a ulaşır." (Tirmizî, Edâhî, 1; İbn Mâce, Edâhî, 3; A. İbn Hanbel, v, 239.)
Ayeti kerime ve hadisi şeriften de anlaşılacağı üzere kişi kurban ibadetini ifa ederken Rabbine olan kulluk vazifesini yerine getirmenin de keyfini sürer.
Biz de iyilik ailesi ve destekçileri olarak ülkemiz ve İslam alemindeki mazlum ve mahzun yüreklere dokunmaya çalışıyoruz biiznillah. Hedefimiz başta ülkemizdeki deprem felaketi olmak üzere yeryüzündeki doğal afetlerden etkilenen ve ihtiyaç sahibi olan müslüman diyarlara kurban bereketinin feyzinden nasiplendirmektir. Bu konudaki hassasiyetimiz titizlikle yapılan araştırmalarla devam etmektedir...


Hayata Dokunan

Projeler