YARDIM BAŞVURUYARDIM LİSTESİ BANKA HESAPLARI
RAMAZAN

RAMAZAN

iyilik ailesi ve destekçileri olarak her yıl mübarek Ramazan ayında İslam ümmetinin gerek yurt içinde gerekse yurt dışında bulunan ihtiyaç sahibi inananları tespit edip ilahi buyr

Sözlükte "günün çok sıcak olması, güneşin kum ve taşları çok ısıtması, kızgın yerde yalınayak yürümekle ayakların yanması” gibi anlamlara gelen Ramazan ayı Arapça kökenli bir kelimedir. Ayrıca "şehr" kelimesi ile de aynı anlamda kullanılmakta olup yüce kitabımız Kelamullah olan Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı geceyi de kapsar. Müslümanlar olarak bu mübarek ayda yeri gelir hatimler okuruz yeri gelir mukabeleler süreriz yeri gelir zekatımızı veririz yeri gelir fitremizi hayr hasenat yolunda Allah yolunda infak ederiz. Toplum için bir nevi dinlenme ayıdır ramazan... Oruç tuttuğumuz bu ay vücudumuzu ve kalbimizi adeta ışıldayan bir altına çeviririz. Bu ay fakir fukaranın yolda kalmışın miskinin bir nebze olsun evine ve kursağına lokma girdiği aydır. Dolayısıyla bu ayda yaptığımız yardımlar diğer aylara nazaran daha bir kıymetlidir hiç şüphe yok ki.

Ramazanla ilgili Yüce Rabbimiz bir ayeti kerimede şöyle buyurmaktadır:"Ey iman edenler, sizden öncekilere farz kılındığı gibi size de oruç farz kılındı. Umulur ki korunursunuz.” (el-Bakara 183. Ayet-i Kerîme) 

Bu ayetten de görüleceği üzere korunmaktan bahsediyor Rabbimiz...Korunmayı açacak olursak içinde yakıtı insan ve cinler olan cehennem azabının ateşinden korunmak vardır. Sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.) ise bir hadisi şerifte şöyle buyurmuştur:"Ramazan ayı girdiğinde cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır ve şeytanlar bağlanır.” (Buhari, Savm 5)
Yine bir hadisi şerifte şöyle buyrulmaktadır:"Kim bir oruçluyu iftar ettirirse oruçlu kadar sevap kazanır. Oruçlunun sevabından da hiçbir şey eksilmez.” (Tirmizi, Savm 82)
Bizler de iyilik ailesi ve destekçileri olarak her yıl mübarek Ramazan ayında İslam ümmetinin gerek yurt içinde gerekse yurt dışında bulunan ihtiyaç sahibi inananları tespit edip ilahi buyruğa ve peygamberimiz (a.s.) ın sünneti seniyyesine yaraşır bir şekilde hiç yorulmadan usanmadan yardımlarınızı iletmekteyiz biiznillah. Siz necip milletimiz de bu ayın bereketinden faydalanması dileğiyle...Selam ve dua ile...


Hayata Dokunan

Projeler